Kandidaten

Een goede koers ‘matters!’

kandidaten

Je kunt je eigen koers, jouw eigen weg bepalen. Dat betekent zelf het initiatief nemen voor je eigen loopbaan en zelf verantwoordelijk zijn voor de consequenties van keuzes. Dat betekent soms wankelen om een nieuw evenwicht te vinden. Soms betekent dit dat je een ´obstakel´ uit de weg moet ruimen en of moet leren omgaan met bijbehorende onzekerheden. Het in beweging komen en optimaal balanceren ofwel instellen van jouw unieke aanbod op de omgeving bepaalt voor een groot gedeelte jouw succes bij het realiseren van verlangens.

Diensten

Loopbaanadvies

U volgt een intensief koersonderzoek met als doel inzicht te verkrijgen in uw persoonlijkheid, capaciteiten, motieven en persoonlijke doelen. Dit bewustzijn helpt richting te geven en te houden op het eigen leven, de juiste beslissingen te nemen en evenwichtige relaties aan te gaan met anderen. Wij helpen u op weg om met dit verkregen zelfinzicht uw beroepsmatige koers te bepalen. Dat kan bijvoorbeeld een geheel nieuwe baan zijn, voortbouwen op wat er al is of antwoorden geven op loopbaanvragen zoals; `specialiseren, adviseren of leidinggeven?`  Diverse methodes en instrumenten kunnen hiervoor worden ingezet, zoals de DISC, de Persoonlijke Stijl Analyse. Deze analyse heeft een hoge persoonlijke opbrengst en is goed praktisch toepasbaar bij het maken van toekomstige persoonlijke loopbaankeuzes. Ga naar de pagina loopbaanadvies

Outplacement

Een volledig outplacementtraject bestaat uit een uitgebreide innerlijke- en externe oriëntatie op de loopbaan en is gericht op het vinden van een andere passende baan binnen een zo kort mogelijke termijn. Ga naar de pagina outplacement

Effectief netwerken

Diverse aspecten van netwerken komen aan de orde, zoals het voeren van een netwerkgesprek, gebruikmaking van sociale media en presentatie.

Doelgericht solliciteren

Afhankelijk van de vraag wordt in 2 à 3 gesprekken en door middel van e-coaching behandeld; de persoonlijke zoekstrategie, hoe kom ik tot een krachtige profilering?, het schrijven van een sollicitatiebrief, het opstellen van een Curriculum Vitae, contact leggen met vacaturehouders, voorbereiding en succesvol voeren van een sollicitatiegesprek.

Baanverwerving

De dienst baanverwerving is een individueel traject en een combinatie van de programma-inhoud van effectief netwerken en doelgericht solliciteren aangevuld met jobsearching. Jobsearching is een vorm van actieve ondersteuning in het zoeken en vinden van passende vacatures. Deze dienst bestaat uit maximaal 5 gesprekken (face-to-face) en is speciaal bedoeld voor kandidaten, die zicht hebben op en klaar zijn voor een volgende loopbaanstap.

Online coaching op maat

Op de toekomst voorbereid met online coaching in de vorm van e coaching, telefonisch of via videobelsessies. Dit kan een uitkomst zijn wanneer je niet face-to-face kunt afspreken. Ook kan het zinvol zijn om nog voor een periode online coaching ‘on the job’ te volgen op een door jou gekozen moment, op abonnementsbasis. Zo past het altijd in je agenda. Lees hier meer over het complete coach aanbod, zoals de online sollicitatie carrousel.

Online jobsearching

Ondanks de wens om ander werk te vinden blijkt het zoeken naar een leuke, interessante en uitdagende functie wel heel erg tijdrovend te zijn en wordt het een sluitpost. Herkent u dit? In aansluiting op een loopbaan oriëntatie programma of binnen het programma Jobmarketing kan online jobsearching worden ingeregeld via een persoonlijk abonnement en kandidatenaccount. Op basis van een eigen zoekprofiel wordt het zoekproces geautomatiseerd en ontvangt u passende vacatures in uw mail.