Loopbaancoach Leiden

Een loopbaancoach in Leiden helpt bij het vinden van een passende baan die aansluit bij uw wensen, vaardigheden en ambities. Om dit te doen vindt u samen antwoorden op belangrijke vragen zoals “wat wil ik?” en “wat kan ik?”. Dit is essentieel wanneer u wilt switchen van baan, een nieuwe opleiding gaat kiezen of een andere carrièreswitch wilt maken. Soms gaat het dieper en speelt ook de vraag: “wie ben ik eigenlijk voor iemand?”. Met een oplossingsgerichte werkwijze helpt de coach met het vinden van antwoorden op dergelijke vragen en zo te ontdekken wat uw beeld van uw toekomstige loopbaan is. Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Wat kunnen we voor u betekenen?

loopbaan

Wat doet een loopbaancoach in Leiden?

Een loopbaancoach in Leiden zorgt dat het beeld dat u heeft van uw toekomst duidelijk wordt gemaakt. De inhoud van het loopbaanadvies wordt op basis van uw achtergrond, het opleidingsniveau, het werk- en denkniveau, de leeftijd en de specifieke situatie bepaald. Centraal in het traject staat het ontdekken van uw persoonlijke meerwaarde in relatie tot huidige of toekomstige arbeidsmarktperspectieven. Het maakt voor loopbaancoaching niet uit in wat voor situatie u verkeert.

Aan het einde van de loopbaancoaching weet u:

 • Welke kant u in de toekomst op wilt
 • Hoe u dit pad het best beloopt

Voor wie is een loopbaancoach nodig?

Wie voor is coaching in de omgeving van Leiden handig? Loopbaancoaching kan uitkomst bieden bij:

 • Het oriënteren naar ander passend werk
 • Mogelijk vervallen of wijzigen van uw huidige werk
 • Dreigend ontslag of boventalligheid bij reorganisaties
 • Een nieuw loopbaanperspectief?

"In onze sterk veranderende samenleving is het steeds belangrijker om te weten waar je als persoon voor staat, welke kwaliteiten je toevoegt en welke beroepsmatige oplossing jij bent voor de arbeidsmarkt."

(Her)ontdekken van je loopbaanrichting

Loopbaancoaching kan u helpen bij:

Gaat u iedere dag naar uw werk, maar merkt u dat u er geen plezier meer uit haalt? Of merkt u dat u veel meer in uw mars heeft dan tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden tot uiting komt? Misschien heeft u daardoor wel het idee dat het tijd is voor een andere uitdaging, maar heeft u geen idee welke uitdaging bij u past. Of vraag u zich af wat precies uw talenten en passies zijn? Dit zijn allemaal vragen en situaties die een loopbaancoach werkzaam in de regio Leiden dagelijks tegenkomt.

Met welke vragen kan ik terecht bij een loopbaancoach

We kunnen ons voorstellen met wat voor vragen u bij een loopbaancoach terecht kunt, en in welke situaties. Wilt u iets anders, maar weet u niet exact wat u wilt of hoe u daar moet komen? Misschien merkt u wel dat uw talenten niet echt aangesproken worden tijdens uw werk, twijfelt u of uw baan wel bij u past of gaat u met steeds meer tegenzin naar uw werk. Of merkt u dat uw werk zwaar aanvoelt, maar u niet waar dat door komt. Ook de vraag ‘ik wil voor mezelf beginnen, maar hoe pak ik dit aan?’ is een vraag die de revue regelmatig passeert. Dit zijn allemaal situaties waarin het tijd is om aan de slag te gaan met je loopbaan.

Loopbaancoaching voor bedrijven

Heeft u medewerkers in dienst en wilt u hen helpen met een loopbaancoach? We bieden ook loopbaancoaching voor bedrijven aan. Onze coaches kunnen uw medewerkers verder helpen met loopbaanbegeleiding en ondersteunen bij vraagstukken over hun loopbaan. Op die manier haalt u het beste uit uw medewerkers.

"Loopbaanadvies is altijd op maat en daarom geschikt voor iedereen."

Working Matters: persoonlijke en betrokken coaches

Waarom kiezen voor coaching van Working Matters? De voordelen op een rij:

 • Het loopbaantraject in Leiden wordt samengesteld op basis van jouw specifieke loopbaanvragen
 • Onze coaches zijn persoonlijk en betrokken in hun aanpak
 • Loopbaaninstrumenten en werkvormen worden maatgericht ingezet
 • De coach hanteert een oplossingsgerichte werkwijze en coachstijl
 • Actuele en gedegen kennis van arbeidsmarktontwikkelingen en functies is aanwezig
 • Na afloop zicht op nieuw toekomstperspectief
 • Loopbaanadvies sluit aan op onze coachtrajecten bij outplacement of re-integratie
 • Een professionele en betrouwbare werkwijze volgens de gedragscode van de Nederlandse Orde van loopbaanadviseurs en Outplacement Consulenten (NOLOC)

Wat zijn de kosten van een loopbaancoach?

Benieuwd naar de kosten van een loopbaancoach in Leiden? De ervaring leert dat de kosten van het coachingstraject verschillen. Dit is logisch, aangezien geen enkel traject hetzelfde is en de kosten van de coaching die we aanbieden bovendien afhangen van de verzekering, arbeidsvoorwaarden en eventuele subsidie. Sommige zorgverzekeraars, zoals Zilveren Kruis Achmea en Movir, vergoeding loopbaancoaching in bepaalde gevallen, terwijl anderen dit niet doen. Ook kan het zo zijn dat een volledige vergoeding van het coachingstraject onderdeel uitmaakt van uw arbeidsvoorwaarden. In dat geval draait uw werkgever op voor de kosten. Verder is er sinds 2020 een overheidsregeling waarmee u gratis eenmalig loopbaanadvies kunt krijgen van een coach. Deze subsidie kunt u na het gesprek aanvragen.

Vraag een oriëntatiegesprek aan

Bent u benieuwd wat een loopbaancoach in de buurt van Leiden voor u of voor uw medewerkers kan betekenen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze coaching en/of een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Tijdens het oriëntatiegesprek maakt u kennis met een van onze coaches in Leiden en krijgt u uitleg over het coachingstraject. Contact opnemen kan telefonisch of via ons contactformulier, we vertellen graag meer over de mogelijkheden van coaching.

Veelgestelde vragen

Wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach begeleidt u in het maken van de juiste keuzes in uw loopbaan en helpt u te ontdekken wie u bent als persoon. Een loopbaancoach helpt u bij het vinden van een passende baan die aansluit bij uw vaardigheden en ambities.

Wie betaalt een loopbaancoach?

Wie de kosten van een loopbaancoach betaalt, is afhankelijk van een aantal factoren. De kosten zullen afhangen van de verzekering, arbeidsvoorwaarden en eventuele subsidie. Er zijn zorgverzekeraars die in bepaalde gevallen loopbaancoaching vergoeden. Ook kan de volledige vergoeding van het coachingstraject onderdeel uitmaken van de arbeidsvoorwaarden. Dan draait de werkgever op voor de totale kosten.

Is een loopbaancoach gratis?

Een loopbaancoach in de arm nemen is in de meeste gevallen niet gratis. Echter is er sinds 2020 een overheidsregeling in werking waarmee zowel werkenden als werkzoekenden gratis loopbaanadvies kunnen aanvragen. Wij van Working Matters kunnen helpen bij het aanvragen van een subsidie.

Wat is de meerwaarde van coaching?

Met loopbaancoaching komt u tot inzicht wat u wilt bereiken in uw loopbaan. Maar het gaat dieper dan dat: u krijgt inzicht in uw persoonlijkheid, capaciteiten, motieven en persoonlijke doelen. U leert zichzelf echt kennen en heeft duidelijk voor ogen hoe uw toekomst op carrièregebied eruit zal zien.