Loopbaancoach Leiden

Zoekt u een loopbaancoach in Leiden? Een loopbaancoach van Working Matters helpt u bij het vinden van een passende baan die aansluit bij uw wensen, vaardigheden en ambities. Om dit te doen vinden we samen met u antwoorden op belangrijke vragen zoals “wat wil ik?” en “wat kan ik?”. Dit is essentieel wanneer u wilt switchen van baan, een nieuwe opleiding gaat kiezen of een andere carrièreswitch wilt maken. Soms gaat het dieper en speelt ook de vraag: “wie ben ik eigenlijk voor iemand?”. Met een oplossingsgerichte werkwijze zal de coach u helpen met het vinden van antwoorden op dergelijke vragen en zo te ontdekken wat uw beeld van uw toekomst op gebied van loopbaan is.

Bent u op zoek naar een loopbaancoach in de buurt van Leiden? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Working Matters voorziet u van coaching bij het vinden van nieuw of ander werk. Maak een afspraak voor een oriëntatiegesprek en ontdek de vele voordelen van loopbaancoaching.

loopbaan

De voordelen van een loopbaancoach in Leiden

 • Het loopbaantraject in Leiden wordt samengesteld op basis van jouw specifieke loopbaanvragen
 • Onze coaches zijn persoonlijk en betrokken in hun aanpak
 • Loopbaaninstrumenten en werkvormen worden maatgericht ingezet
 • De coach hanteert een oplossingsgerichte werkwijze en coachstijl
 • Actuele en gedegen kennis van arbeidsmarktontwikkelingen en functies is aanwezig
 • Na afloop zicht op nieuw toekomstperspectief
 • Loopbaanadvies sluit aan op onze coachtrajecten bij outplacement of re-integratie
 • Een professionele en betrouwbare werkwijze volgens de gedragscode van de Nederlandse Orde van loopbaanadviseurs en Outplacement Consulenten (NOLOC)

"In onze sterk veranderende samenleving is het steeds belangrijker om te weten waar je als persoon voor staat, welke kwaliteiten je toevoegt en welke beroepsmatige oplossing jij bent voor de arbeidsmarkt."

Voor wie is een loopbaancoach nodig?

Loopbaancoaching kan u helpen bij:

 • Het oriënteren naar ander passend werk
 • Mogelijk vervallen of wijzigen van uw huidige werk
 • Dreigend ontslag of boventalligheid bij reorganisaties
 • Een nieuw loopbaanperspectief?

Een coach van Working Matters in Leiden helpt u bij deze kwesties. Onze loopbaancoach voorziet u van advies dat volledig op u is gericht.

Loopbaanadviseur Leiden zorgt voor een helder beeld

Een loopbaancoach zorgt dat het beeld dat u heeft van uw toekomst duidelijk wordt gemaakt. De inhoud van het loopbaanadvies wordt op basis van uw achtergrond, het opleidingsniveau, het werk- en denkniveau, de leeftijd en de specifieke situatie bepaald. Centraal in het traject staat het ontdekken van uw persoonlijke meerwaarde in relatie tot huidige of toekomstige arbeidsmarktperspectieven. Dus het maakt niet uit in welke situatie u verkeert.

Aan het einde van de loopbaancoaching weet u:

 • Welke kant u in de toekomst op wilt gaan
 • Hoe u dit pad het beste kunt belopen

Loopbaanadviseur voor de medewerkers van uw bedrijf

Heeft u medewerkers in dienst en wilt u hen helpen met een loopbaancoach? Working Matters biedt ook coaching voor bedrijven aan. Onze coaches kunnen uw medewerkers verder helpen met loopbaanbegeleiding en ondersteunen bij vraagstukken over hun loopbaan. Op die manier haalt u het beste uit uw medewerkers.

"Loopbaanadvies is altijd op maat en daarom geschikt voor iedereen."

Wat zijn de kosten van een loopbaancoach?

Benieuwd naar de kosten van een loopbaancoach in Leiden? De ervaring leert dat de kosten van het coachingstraject verschillen. Dit is logisch, aangezien geen enkel traject hetzelfde is en de kosten bovendien afhangen van de verzekering, arbeidsvoorwaarden en eventuele subsidie. Sommige zorgverzekeraars, zoals Zilveren Kruis Achmea en Movir, vergoeding loopbaancoaching in bepaalde gevallen, terwijl anderen dit niet doen. Ook kan het zo zijn dat een volledige vergoeding van het coachingstraject onderdeel uitmaakt van uw arbeidsvoorwaarden. In dat geval draait uw werkgever op voor de kosten. Verder is er sinds 2020 een overheidsregeling waarmee u gratis eenmalig loopbaanadvies kunt krijgen van een coach. Deze subsidie kunt u na het gesprek aanvragen.

Vraag een oriëntatiegesprek aan

Bent u benieuwd wat een loopbaancoach in de buurt van Leiden voor u of voor uw medewerkers kan betekenen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze coaching en/of een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Tijdens het oriëntatiegesprek maakt u kennis met een van onze coaches in Leiden en krijgt u uitleg over het coachingstraject. Contact opnemen kan telefonisch of via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach begeleidt u in het maken van de juiste keuzes in uw loopbaan en helpt u te ontdekken wie u bent als persoon. Een loopbaancoach helpt u bij het vinden van een passende baan die aansluit bij uw vaardigheden en ambities.

Wie betaalt een loopbaancoach?

Wie de kosten van een loopbaancoach betaalt, is afhankelijk van een aantal factoren. De kosten zullen afhangen van de verzekering, arbeidsvoorwaarden en eventuele subsidie. Er zijn zorgverzekeraars die in bepaalde gevallen loopbaancoaching vergoeden. Ook kan de volledige vergoeding van het coachingstraject onderdeel uitmaken van de arbeidsvoorwaarden. Dan draait de werkgever op voor de totale kosten.

Is een loopbaancoach gratis?

Een loopbaancoach in de arm nemen is in de meeste gevallen niet gratis. Echter is er sinds 2020 een overheidsregeling in werking waarmee zowel werkenden als werkzoekenden gratis loopbaanadvies kunnen aanvragen. Wij van Working Matters kunnen helpen bij het aanvragen van een subsidie.

Wat is de meerwaarde van coaching?

Met loopbaancoaching komt u tot inzicht wat u wilt bereiken in uw loopbaan. Maar het gaat dieper dan dat: u krijgt inzicht in uw persoonlijkheid, capaciteiten, motieven en persoonlijke doelen. U leert zichzelf echt kennen en heeft duidelijk voor ogen hoe uw toekomst op carrièregebied eruit zal zien.