Loopbaanadvies van Working Matters

"In onze sterk veranderende samenleving is het steeds belangrijker om te weten waar je als persoon voor staat, welke kwaliteiten je toevoegt en welke beroepsmatige oplossing jij bent voor de arbeidsmarkt."

U volgt een intensief koersonderzoek met als doel inzicht te verkrijgen in uw persoonlijkheid, capaciteiten, motieven en persoonlijke doelen. Dit bewustzijn helpt richting te geven en te houden op het eigen leven, de juiste beslissingen te nemen en evenwichtige relaties aan te gaan met anderen.

U wordt op weg geholpen om met dit verkregen zelfinzicht uw beroepsmatige koers te bepalen. Dat kan bijvoorbeeld een geheel nieuwe baan zijn, voortbouwen op wat er al is of antwoorden geven op loopbaanvragen zoals; `specialiseren, adviseren of leidinggeven?`

Loopbaanadvies

Werkzaam geweest in

Voor wie?

  • Voor iedereen, die hulp wenst bij het maken van passende loopbaankeuzes en antwoorden zoekt op het gebied van authenticiteit en persoonlijke ontwikkeling.
  • Voor iedereen, die zich wil heroriënteren op werk, zoals voorkomt in situaties van (dreigend) ontslag of boventalligheid bij reorganisaties of re-integratie.

Loopbaanadvies is individueel maatwerk en -afhankelijk van de vraag- gericht op het (her)ontdekken en effectiever inzetten van persoonlijke grondhoudingen en kwaliteiten, op drijfverenonderzoek, loopbaanoriëntatie en vaststelling van het meest passende loopbaanperspectief.

Het koersonderzoek bestaat uit 4 fases:

  1. een ontwikkelingsgerichte persoonlijkheidsanalyse
  2. loopbaan, beroepsoriёntatie en zelfsturing
  3. vaststelling loopbaanperspectief/beroepsprofiel
  4. strategiebepaling: persoonlijk actieplan/eindrapportage

 

Een volledig loopbaanprogramma

Een volledig  loopbaanprogramma bij Working Matters omvat 7 één op één gesprekken, waarin minimaal de volgende elementen terugkomen:

-loopbaananalyse
-biografisch onderzoek naar wensen, waarden en drijfveren
-kernkwaliteiten en gerichtheid
-zingevende- en vitaliserende factoren
-zelfmanagement
-vaststelling persoonlijke en professionele doelen
-strategiebepaling: persoonlijk actieplan/eindrapportage

De gesprekken vinden één maal in de 2 à 3 weken plaats. Deze bijeenkomsten bereid je thuis voor aan de hand van uitdagende werkvormen, die zijn toegespitst op jouw persoonlijke situatie. In overleg kunnen ook aanvullende of verdiepende loopbaaninstrumenten, zoals persoonlijkheids assessments en talententests ingezet worden. Hierbij alvast uitgelicht: DISC, de Persoonlijke Stijl Analyse. Deze analyse geeft inzicht in uw natuurlijke voorkeurstijl en de match met uw huidige of toekomstige werk.

Het uitgangspunt is natuurlijk dat de inhoud en duur van een loopbaanprogramma wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. Wij gaan graag met u in gesprek over de diverse mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem hier contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Een loopbaanadviestraject is uit te breiden met de diensten effectief netwerken, doelgericht solliciteren en baanverwerving.

Online coaching op maat

Op de toekomst voorbereid met online coaching in de vorm van e coaching, telefonisch of via videobelsessies. Dit kan een uitkomst zijn wanneer je niet face-to-face kunt afspreken. Ook kan het zinvol zijn om nog voor een periode online coaching ‘on the job’ te volgen op een door jou gekozen moment, op abonnementsbasis. Zo past het altijd in je agenda. Lees hier meer over het complete coach aanbod, zoals de online sollicitatie carrousel.