BG-overlay

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Working Matters is uw partner bij loopbaanontwikkeling en mobiliteit!

In een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) worden de persoonlijke- en professionele leerdoelen van de werknemer opgenomen en wordt aangegeven hoe deze te bereiken. Werken met een persoonlijk ontwikkelingsplan helpt de medewerker zijn of haar ambities in beeld te krijgen en waar te maken. Voorwaarde is dat er wordt gestreefd naar een goede interne 'jobfit', waarbij de ontwikkelvraag en de leer- en functiemogelijkheden zijn afgestemd op de organisatiedoelen en de organisatiecultuur. Maar wat als het zover is? Leidinggevenden en P&O-adviseurs staan dan samen met hun werknemers voor de soms lastige opgave deze POP-gesprekken te gaan voeren. Working Matters biedt effectieve ondersteuning met behulp van passende loopbaanproducten om de ontwikkelvraag van uw werknemers inzichtelijk te maken. Met een loopbaancheck of employabilitycheck ontstaat er bewustwording over competenties en de eigen duurzame inzetbaarheid. De uitkomsten en nieuwe bevindingen of een loopbaanactieplan vormt vervolgens de basis voor het voeren van persoonlijke ontwikkelgesprekken en het realiseren van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Vindt u het belangrijk dat medewerkers zelf sturing gaan geven aan hun eigen ontwikkeling, maar is het niet haalbaar om POP-gesprekken op te nemen in de gesprekscyclus? Een loopbaangesprek of periodieke loopbaancheck met een gecertificeerde loopbaanadviseur kan wellicht uitkomst bieden.

Duurzaam richting geven aan je eigen loopbaan met een persoonlijk ontwikkelingsplan

loopbaan
Stel hier uw vraag

Contact Sidebar

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"In onze sterk veranderende samenleving is het steeds belangrijker om te weten waar je als persoon voor staat, welke kwaliteiten je toevoegt en welke beroepsmatige oplossing jij bent voor de arbeidsmarkt."

Medewerkers, die kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling zijn tevreden en u als organisatie realiseert de doelstellingen door op het juiste moment over de juiste medewerkers te beschikken. Duurzame inzetbaarheid als resultaat bij het binden van werknemers die passen bij de kernwaarden en doelstellingen van uw organisatie en door het bieden van loopbaanperspectief. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en het voorzien in personeelsinstrumenten, zoals een periodiek loopbaangesprek en een persoonlijk ontwikkelingsplan zijn hierin een belangrijke succesfactor.

Interesse in advies of coaching bij een persoonlijk ontwikkelingsplan?

Zijn persoonlijke ontwikkeling, professionaliteit en het stimuleren van het nemen van de eigen verantwoordelijkheid in de loopbaan ook speerpunten binnen uw organisatie? Wilt u weten waar onze ondersteuning uit kan bestaan? Wij wisselen over dit thema graag met u van gedachten. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van onze loopbaanproducten te verkennen, die het werken met een persoonlijk ontwikkelingsplan ondersteunen.